Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

07/07/2020
Nou número de la revista Disjuntiva, editada per CRITERI

Acaba d'eixir l'últim número de la revista Disjuntiva, Crítica dels Ciències Socials, editada per un grup d'investigació adscrit al IUESAL, CRITERI.

Aquest número és monogràfic i per títol: "Conlictes al territori. L'evidència de la incompatibilitat del binomi creixement econòmic i sostenibilitat". Inclou un treball sobre l'impacte dels megaproyectes turístics a Mèxic. Destaquen les entrevistes a Joan Olmos, Ernest Garcia i Joan Martínez-Alier, així com el treball en anglès d'aquest últim.

 

29/05/2020
SEMINARI SOBRE LA UNIÓ EUROPEA: UN CAMP D'ESTUDI MULTIDISCIPLINARI

Universitat d'Alacant

Dies: 16 de juny - 15 de juliol de 2020

En línia a través de la plataforma Moodle UA

Els estudis universitaris sobre la Unió Europea des d'un enfocament pluridisciplinari sorgeixen de la necessitat cada vegada major d'ensenyament científic i tècnic, de competències transversals i de possibilitats d'aprenentatge que exigeixen una major connexió entre diferents disciplines acadèmiques. L'especialització a Unió Europea ofereix a l'alumne una formació d'alt nivell que permet aconseguir unes condicions òptimes per a desembolicar-se en el terreny professional i acadèmic.

En aquest seminari t'acostem el coneixement de la Unió Europea des d'una perspectiva multidisciplinària. T'oferim informació útil i pràctica per a especialitzar-te a la Unió Europea.

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) col·labora amb la Càtedra Jean Monnet d'Història i Institucions de la Unió Europea en el SEMINARI SOBRE LA UNIÓ EUROPEA: UN CAMP D'ESTUDI MULTIDISCIPLINARI, la coordinació i la direcció del qual és a càrrec de la professora Heidi Senante Berendes.

Si estàs interessat o interessada, has de preinscriure't i matricular-te del 29 de maig al 14 de juny, tots dos inclusivament, en el següent enllaç

La Secretària del IUESAL procedirà a revisar les sol·licituds de preinscripció i anirà validant-les per ordre cronològic, prioritzant a les persones que pertanyen a la Universitat d'Alacant. Una vegada confirmada l'admissió de la preinscripció, la matrícula es realitzarà de manera automàtica.

27/03/2020
LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

La Unitat Científica d'Innovació Empresarial "ARS INNOVATIO", finançada per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i integrada en la Universidad d'Alacant (UA), treballen en el projecte "Ozonoware". Aquest projecte té com a objectiu combatre el virus causant de la malaltia COVID-19 mitjançant una màscara que desinfecta l'aire que exhalen els pacients, segons explica el Director de l'UCIE, el Dr. Juan Manuel García Chamizo i els membres de la mateixa Dr. Javier Ferrández Pastor i la Dra. Loreto Maciá Soler, tots membres de l'institut.

#TotsJuntsPodrem

10/12/2019
Visita del viceministre de Desenvolupament Rural de l'Equador al IUESAL

El viceministre de Desenvolupament Rural de l'Equador, Héctor Romero, de visita la Universdidad d'Alacant de la mà de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina per a establir línies de cooperació en el camp de l'agricultura

01/10/2019
Seminaris en el IUESAL

Universitat d'Alacant

Dies: 7-8 d'octubre de 2019 d'11-12 hores

Lloc: Sala Multimèdia del IUESAL (localització ací)

 

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) organitza 2 seminaris per part de Mariel Verónica Massé Magaña de la Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic. Els títols dels seminaris són:

1. Megaproyectos turístics a Mèxic; entre la sustentabilitat i insustentabilidad. Dilluns 7 d'octubre
2.
A. L'Estat i els megaproyectos turístics a Mèxic. El cas de Cap Pulmo, Baixa Califòrnia Sud, México. Dimarts 8 d'octubre
B. Megaproyectos turístics i comunitats locals: desterritorialización i efectes ambientals en Nou Vallarta, Mèxic.
28/05/2019
Visita de Fernando Daniels al IUESAL

El pròxim divendres 31 de maig ens visita Fernando Daniels Cardoso, Coordinador del Projecte REDUiS (CYTED), projecte del que formen part investigadors de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

 

08/04/2019
Visita de professors de l'Institut al Tecnològic d'Antioquia-IU Medellín (TdeA)

Els professors del IUESAL Roque Moreno Fonseret (Director), Javier Vidal Olivares (secretari), José Manuel Canales Aliende, Mª Ángeles Martínez Ruiz, Antonio Martínez Puche, Francisco Sevillano Calero, Pedro Payá López, Guillermo Bernabeu Pastor i Juan Manuel García Chamizo visiten a les i els doctorands del Tecnològic d'Antioquia-IU Medellín (Colòmbia), així com el foment de relacions entre ambdues institucions.

 

25/03/2019
Relacions institucionals entre UA i UNIVALLE

La Universitat d'Alacant i la Universitat del Valle (Colòmbia) van estrènyer llaços de cooperació per a la investigació, formació posgradual i la mobilitat estudiantil i profesoral entre les dues institucions.

https://www.youtube.com/watch?v=ei584crileE&feature=youtu.be

 

26/04/2017
Roque Moreno pren possessió com a director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Roque Moreno Fonseret, ha sigut nomenat  director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina. L'Institut naix amb una vocació de transversalitat i interdisciplinaritat, en la qual s'integren des de les Ciències Socials fins a les Humanitats i àrees específiques de les Ciències Experimentals. De la mateixa manera es planteja créixer i desenvolupar-se aportant millores substancials en les activitats de recerca acadèmica i de transferència de coneixement al conjunt de la societat i de la pròpia Universitat d'Alacant en la qual s'insereix.

17/01/2017
Aprovació Programa de Doctorat pel Consell de Govern

En la reunió del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant celebrada el passat dia 16 de desembre de 2016 es va acordar per unanimitat l'aprovació del Programa de Doctorat d'Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

Aquest programa de doctorat ha sigut dissenyat i serà coordinat per l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina i, després de la seua aprovació per les agències corresponents, s'impartirà a partir del curs 2017-2018. Per a més informació veure el document.

 

Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina


Universitat d'Alacant
Edifici Polivalent III, planta baixa
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9395

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/IuesalSecre?lang=es

Facebook: https://www.facebook.com/iuesalUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464