Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

27/03/2020
LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

La Unitat Científica d'Innovació Empresarial "ARS INNOVATIO", finançada per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i integrada en la Universidad d'Alacant (UA), treballen en el projecte "Ozonoware". Aquest projecte té com a objectiu combatre el virus causant de la malaltia COVID-19 mitjançant una màscara que desinfecta l'aire que exhalen els pacients, segons explica el Director de l'UCIE, el Dr. Juan Manuel García Chamizo i els membres de la mateixa Dr. Javier Ferrández Pastor i la Dra. Loreto Maciá Soler, tots membres de l'institut.

#TotsJuntsPodrem

17/03/2020
SUSPENSIÓ DE L'ACTIVITAT ADMINISTRATIVA PRESENCIAL

De conformitat amb el que estableix la disposició addicional tercera del RD 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, aquest Institut Universitari d'Investigació a partir del 16 de març realitzarà tota la seua activitat de forma no presencial, per la qual cosa qualsevol comunicació o sol·licitud es realitzarà a través del correu institucional: iuesal@ua.es

Una vegada s'haja alçat la declaració de l'estat d'alarma es tornarà a la normalitat al més prompte possible.

Disculpen les molèsties.

 

17/03/2020
PLA DE CONTINUÏTAT

La Universitat d'Alacant llança el Pla de Continuïtat de l'Activitat per a la continuïtat docent no presencial i la continuïtat de l'activitat administrativa

Pots consultar tota la informació en els enllaços oficials habilitats per a això.

 

17/03/2020
SUSPENSIÓ DE L'ACTIVITAT DOCENT PRESENCIAL

Seguint les instruccions de la Generalitat Valenciana, i en coordinació amb la resta d'universitats públiques valencianes, se suspèn l'activitat docent presencial de manera indefinida a partir del pròxim dilluns, dia 16 de març.

Se suspenen així mateix totes les activitats extraacadèmiques de qualsevol índole programades tant al Campus de Sant Vicent del Raspeig, com en les altres seus o aules universitàries.

La docència s'impartirà de manera virtual. La Universitat d'Alacant ha fet públic el Pla de Continuïtat de la Docència en el qual s'inclouen les instruccions i directrius per a garantir-la.

- -

Davant la possible proliferació de rumors i faules, es recorda a tota la comunitat universitària que la secció sobre el COVID-19 de la pàgina del Servei de Prevenció és l'únic canal intern per a informar-te dels comunicats oficials de la UA.

https://sp.ua.es/va/documents-d-interes/coronavirus/informacio-coronavirus.html

28/01/2020
Ciclo sobre Argentina Contemporánea

Universidad de Alicante

Día: 29 de enero de 2020, 18:30 - 20:30 horas

Lugar: Sede de Alicante, San Fernando 40. Aula de Teoría 2ª planta

Ponentes:

  • Rubén Berenblum, profesor de la Universidad de Buenos Aires con la ponencia "Lecturas de la situación política en Argentina: de Mauricio Macri a Alberto Fernández"
  • Pablo Singerman, Director del Centro de Estudios y Formación de Excelencia OCDE, Universidad de Buenos Aires con la ponencia "La evolución de la economía Argentina Contemporánea"

Día: 30 de enero de 2020, 11:00 - 14:00 horas

Lugar: Salón de Grados, edif. II de la Facultad de Filosofía y Letras

Ponentes:

  • Alejandro Agustín Nieto, Universidad Nacional de Mar de Plata con la ponencia "Protestas y ciclos de rebelión en la Argentina Contemporánea, 1989-2019"
  • Silvana Ferreyra, Universidad Nacional de Mar del Plata con la ponencia "Usos políticos de la acusación de corrupción en Argentina, 1943- 2019"
28/01/2020
Conferència: Identitat cultural dels pobles originaris de Colòmbia i el paper de la dona indígena en la transformació social

 

Universitat d'Alacant

Dia: 28 de gener de 2020

Llocr: Sala Multimèdia de l'Edif. Polivalent III

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) organitza la conferència "Identitat cultural dels pobles originaris de Colòmbia i el paper de la dona indígena en la transformació social", que impartiran Johana Ciro Calderón, Coordinadora de l'Eix Dona en el Cabildo Indígena Nasa de Santiago de Cali i investigadora IUESAL i Alma Sarabia, Asociació Apapachoa. Com a invitada especial Catalina María Achipiz, Consejera major del poble indígena Nasa de Colòmbia i experta en drets culturals especials indígenes

 

10/12/2019
Visita del viceministre de Desenvolupament Rural de l'Equador al IUESAL

El viceministre de Desenvolupament Rural de l'Equador, Héctor Romero, de visita la Universdidad d'Alacant de la mà de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina per a establir línies de cooperació en el camp de l'agricultura

01/10/2019
Seminaris en el IUESAL

Universitat d'Alacant

Dies: 7-8 d'octubre de 2019 d'11-12 hores

Lloc: Sala Multimèdia del IUESAL (localització ací)

 

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) organitza 2 seminaris per part de Mariel Verónica Massé Magaña de la Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic. Els títols dels seminaris són:

1. Megaproyectos turístics a Mèxic; entre la sustentabilitat i insustentabilidad. Dilluns 7 d'octubre
2.
A. L'Estat i els megaproyectos turístics a Mèxic. El cas de Cap Pulmo, Baixa Califòrnia Sud, México. Dimarts 8 d'octubre
B. Megaproyectos turístics i comunitats locals: desterritorialización i efectes ambientals en Nou Vallarta, Mèxic.
28/05/2019
Visita de Fernando Daniels al IUESAL

El pròxim divendres 31 de maig ens visita Fernando Daniels Cardoso, Coordinador del Projecte REDUiS (CYTED), projecte del que formen part investigadors de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

 

08/04/2019
Visita de professors de l'Institut al Tecnològic d'Antioquia-IU Medellín (TdeA)

Els professors del IUESAL Roque Moreno Fonseret (Director), Javier Vidal Olivares (secretari), José Manuel Canales Aliende, Mª Ángeles Martínez Ruiz, Antonio Martínez Puche, Francisco Sevillano Calero, Pedro Payá López, Guillermo Bernabeu Pastor i Juan Manuel García Chamizo visiten a les i els doctorands del Tecnològic d'Antioquia-IU Medellín (Colòmbia), així com el foment de relacions entre ambdues institucions.

 

25/03/2019
Relacions institucionals entre UA i UNIVALLE

La Universitat d'Alacant i la Universitat del Valle (Colòmbia) van estrènyer llaços de cooperació per a la investigació, formació posgradual i la mobilitat estudiantil i profesoral entre les dues institucions.

https://www.youtube.com/watch?v=ei584crileE&feature=youtu.be

 

26/04/2017
Roque Moreno pren possessió com a director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Roque Moreno Fonseret, ha sigut nomenat  director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina. L'Institut naix amb una vocació de transversalitat i interdisciplinaritat, en la qual s'integren des de les Ciències Socials fins a les Humanitats i àrees específiques de les Ciències Experimentals. De la mateixa manera es planteja créixer i desenvolupar-se aportant millores substancials en les activitats de recerca acadèmica i de transferència de coneixement al conjunt de la societat i de la pròpia Universitat d'Alacant en la qual s'insereix.

17/01/2017
Aprovació Programa de Doctorat pel Consell de Govern

En la reunió del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant celebrada el passat dia 16 de desembre de 2016 es va acordar per unanimitat l'aprovació del Programa de Doctorat d'Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

Aquest programa de doctorat ha sigut dissenyat i serà coordinat per l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina i, després de la seua aprovació per les agències corresponents, s'impartirà a partir del curs 2017-2018. Per a més informació veure el document.

 

Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina


Universitat d'Alacant
Edifici Polivalent III, planta baixa
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9395

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/IuesalSecre?lang=es

Facebook: https://www.facebook.com/iuesalUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464