Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

02/05/2017
Ampliat el termini de preinscripció de Cursos d'Especialització

 

Des de l'1 juliol fins al 29 de setembre, està obert el termini de preinscripció per als següents títols propis oferits per l'Institut:

PEP en Investigació Científica: metodologia, tècniques de treball i gestió i comunicació social del coneixement, consta dels següents títols:

- Màster en Investigació Científica: metodologia, tècniques de treball i gestió i comunicació social del coneixement

- Expert en Metodologia Científica

- Especialista en Comunicació i Gestió Científica

PEP en Didàctica i Desenvolupament Professional Docent consta dels següents títols:

- Màster en Didàctica i Desenvolupament Professional Docent

- Expert en Desenvolupament Professional Docent

- Especialista en Didàctica i Investigació Educativa 

Si està interessat o interessada en aquests títols propis, pots preinscribirte en el següent enllaç.

 

17/07/2017
Juan Manuel García Chamizo i Jerónimo Mora Pascual promotors d'una nova empresa de base tecnològica (EBT) nascuda de la recerca universitària que afavoreix la planificació de les empreses a partir de la intel·ligència artificial

Dos professors i membres del IUESAL promouen la dotzena empresa de base tecnològica (EBT) que es crea des de la Universitat d'Alacant.

Nouss Intelligence ha nascut aquest dimarts 11 de juliol promoguda pels investigadors de la UA, Juan Manuel García Chamizo, Jerónimo Mora Pascual i Javier Ferrández Pastor i pels promotors externs Fernando Gil Guerrero Gómez, Rafael Valdivieso i Óscar Marín Alonso i participada per la institució acadèmica a través de la Fundació Parc Científic d'Alacant.

 

03/08/2017
Antonio Martínez Puche, Director Acadèmic del Màster Oficial en Desenvolupament Local i Innovació Territorial (DELEITE)

El IUESAL col·labora en el Màster Universitari en Desenvolupament Local i Innovació Territorial (DELEITE) el Director Acadèmic qui és, el professor i membre del mateix, Dr. Antonio Martínez Puche.

Per a més informació sobre el màster oficial, punxa ací

03/08/2017
Mª Dolores Vargas Llovera participa en el XVI Congrés d'Antropologia a Colòmbia

La professora i membre del IUESAL, Mª Dolores Vargas Llovera ha participat en el XVI Congrés d'Antropologia a Colòmbia, dirigint el Simposi "Conflictes socioculturals i polítiques ambientals: explorant un marc analític interdisciplinari en el context de la bioculturalitat". Aquest Simposi es troba especificat a la pàgina 82 del programa complet.

09/06/2017
Daniel Gómez López participa en el projecte de cooperació lligat a les comunitats rurals amazónicas d'Equador

El professor i membre del IUESAL, José Daniel Gómez López participa en un Projecte de Cooperació lligat a les comunitats rurals amazónicas d'Equador que implica a més del Grup de Recerca de la UA “Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Emprendimientos Solidaris en  la Unió Europea i Latinomérica”, a l'Estació Científica Amazónica de la UCE, a la Universidade Catòlica Dom Bosco de Camp Gran (Mato Grosso do Sul-Brasil) i a l'Institut Federal de Pará (IFPA)-Campus Castanhal (Pará-Brasil). Totes elles Institucions acadèmiques i científiques que tenen el seu camp d'actuació en la conca de l'Amazones.

 

31/05/2017
Antonio Martínez Puche participa en III Jornada Iberoamericana en salutació al dia mundial del medi ambient

El professor i membre del IUESAL Antonio Martínez Puche participa en III Jornada Iberoamericana en salutació al dia mundial del medi ambient - Equador 2017, del 29 de maig al 2 de juny de 2017, impartint la conferència magistral del bloc de Turisme Sostenible, sota el títol "TURISME, INSTRUMENTS PER A LA SEUA SOSTENIBILITAT I COMPROMÍS CIUTADÀ. DE LA INTENCIÓ GLOBAL A l'ACCIÓ LOCAL"

En aquesta jornada participen més de 450 delegats i convidats de 10 països d'Amèrica Llatina, el Carib, Europa i Estats Units d'Amèrica.

 

19/05/2017
Visita a l'Institut d'Iberoamèrica de la Universitat de Salamanca

El nostre Secretari Acadèmic Javier Vidal amb Mercedes García Montero, Directora de l'Institut d'Iberoamèrica de la Universitat de Salamanca en els actes commemoratius dels 25 anys de funcionament de l'Institut.

18/05/2017
L'Institut col·labora en el Congrés Creative Industries Global Conference (CIGC)


Des de la Universitat d'Alacant es realitzarà el Creative Industries Global Conference (CIGC), els dies dijous 30 de novembre i divendres 1 desembre de 2017

La data límit per a l'enviament de les comunicacions serà el 25 de juny de 2017. Més detalls ací

Les Àrees temàtiques de les Indústries Creatives: Audiovisual, Publicitat, Disseny, Música, Cosmètica, Moda, Arquitectura, Calçat, Joguets.
Present i futur de les Indústries Creatives: tendències, casos, recerca i experiències. Sostenibilitat en el món de la indústria creativa.

26/04/2017
Roque Moreno pren possessió com a director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Roque Moreno Fonseret, ha sigut nomenat  director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina. L'Institut naix amb una vocació de transversalitat i interdisciplinaritat, en la qual s'integren des de les Ciències Socials fins a les Humanitats i àrees específiques de les Ciències Experimentals. De la mateixa manera es planteja créixer i desenvolupar-se aportant millores substancials en les activitats de recerca acadèmica i de transferència de coneixement al conjunt de la societat i de la pròpia Universitat d'Alacant en la qual s'insereix.

04/04/2017
Visita de professors de l'Institut a la Universitat Tecnològica d'El Salvador

Els professors Javier Vidal Olivares (secretari), Roque Moreno Fonseret (Director), Carmen López Sánchez, Blanca Ruth Orantes (Directora de Relacions Internacionals de la UTEC), Antonio Martínez Puche, Guillermo Bernabeu Pastor i Juan Manuel García Chamizo visiten als doctorants de la Universitat Tecnològica d'El Salvador.

23/03/2017
Relacions amb la Universitat d'Entreríos (Argentina)

El Secretari de l'Institut, Javier Vidal Olivares juntament amb el degà i responsables de Recerca, Postgrau i Relacions Institucionals de la Facultat d'Economia de la Universitat d'Entreríos (Argentina), han mantingut una reunió de treball a Buenos Aires per a concretar acords de col·laboració en recerca i docència entre ambdues institucions.

10/03/2017
Guillermo Bernabeu acreditat professor de l'EOI

El professor Guillermo Bernabeu Pastor, membre de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina, ha sigut acreditat com a professor de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), on imparteix el Mòdul 4 del Màster en Planificació i Gestió de l'Ensenyament: Disseny Curricular (en línia).

08/03/2017
Visita de professors de la Universitat d'El Salvador

Els professors de la Universitat d'El Salvador, Janet Bulnes, Coordinadora de la Secretaria de Relacions Nacionals i Internacionals i Deysi Renderos, de la Facultat de Ciències Econòmiques, al costat de Galileu Romero, Gestor d'Investigació, han visitat avui les instal·lacions del nostre Institut, i han mantingut reunions per a portar avant acords de divers tipus per a impulsar la nostra col·laboració en matèria de docència i investigació, així com en altres àmbits acadèmics.

17/01/2017
Aprovació Programa de Doctorat pel Consell de Govern

En la reunió del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant celebrada el passat dia 16 de desembre de 2016 es va acordar per unanimitat l'aprovació del Programa de Doctorat d'Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

Aquest programa de doctorat ha sigut dissenyat i serà coordinat per l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina i, després de la seua aprovació per les agències corresponents, s'impartirà a partir del curs 2017-2018. Per a més informació veure el document.

17/01/2017
Reunió UNHEVAL d'Huánuco (Perú)

Reunió de l'adreça de l'Institut amb la delegació de la Universitat Nacional Hermilio Valdizán (UNHEVAL) d'Huánuco (Perú), encapçalada pel Vicerector Acadèmic Ewer Portocarrero Merino.

La UNHEVAL consta de 14 facultats que alberguen 21 escoles professionals, una bona part d'elles centrades en diferents àrees de les ciències socials. En la reunió s'han explorat possibles línies de col·laboració en els àmbits docents i d'investigació.

 

Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina


Universitat d'Alacant
Edifici Polivalent III, planta baixa
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9395

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/IuesalSecre?lang=es

Facebook: https://www.facebook.com/iuesalUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464