Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

17/07/2019
Alumna en pràctiques en el IUESAL

Divendres passat 12 de juliol va acabar les pràctiques en el IUESAL l'alumna del Màster en Cooperació al Desenvolupament, Kerlly Gutierrez Serna. Ha sigut una experiència molt enriquidora per a ambdues parts.

Esperem que continue els seus estudis i per descomptat les col·laboracions amb nosaltres.

10/07/2019
Visita del IUESAL a Brasil

Els professors del Iuesal Roque Moreno Fonseret (Director), Juan Manuel García Chamizo, José Daniel Gómez López han participat en I Seminari de Desenvolvimento Territorial en Maringá (Brasil). Van aprofitar per a preparar propostes de programes de postgrau conjunts i projectes emblemàtics en Curitiba, capital de l'estat de Paraná en el sud de Brasil. En la visita Sao Paulo van tenir una productiva jornada de treball en el Sindicat d'Organització de Cooperatives de l'Estat de Paraná (OCEPAR) i el seu Servei Nacional d'Aprenentatge del Cooperativisme (SESCOOP). Amb el seu president, José Roberto Ricken, treballant en fórmules de cooperació en estudis de postgrau sobre cooperativisme agrari i desenvolupament juntament amb l'Institut d'investigació Agropecuària (EMBRAPA).

12/06/2019
Journal of New Approaches in Educational Research (NAER) novena en el ránking mundial REDIB de revistes científiques

Ahir es va publicar el prestigiós ránking REDIB (Xarxa Iberoamericana d'Innovació i Coneixement Científic), basat en Clarivate Analytics, que ha classificat 2.832 revistes en total.

La revista que dirigeix Rosabel Roig Vila, professora en la Facultat d'Educació i membre del IUESAL, "Journal of New Approaches in Educational Research (NAER)" està classificada en el 9é lloc en aquest ránking mundial de revistes científiques (https://redib.org/recursos/ranking/revistas?lng=es). Si atenem a la matèria d'Educació, està en el lloc 3r del ránking mundial de revistes científiques d'Educació.

 

07/06/2019
José Manuel Canales Aliende participa en el LASA2019

La Latin American Studies Association (LASA) ha organitzat el XXXVII Congreso Internacional de la Asociación de Estudios Latinoamericanos: "Nuestra América: Justice and Inclusion" en la qual ha participat com discussant José Manuel Canales Aliende, membre del IUESAL amb la ponència "Perspectives, límits i propostes per a l'estudi de la gobernanza en la context Iberoamericà".

28/05/2019
Visita de Fernando Daniels al IUESAL

El pròxim divendres 31 de maig ens visita Fernando Daniels Cardoso, Coordinador del Projecte REDUiS (CYTED), projecte del que formen part investigadors de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

 

14/05/2019
Seminari de recerca de IUESAL 2019

Universitat d'Alacant

Dies: 16, 23 i 30 de maig i 6 de juny

Lloc: Sala Multimèdia del IUESAL en l'edifici Polivalent III (localització ací)

Des de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL), s'organitza aquest Seminari amb les ponències dels següents convidats:

- Dijous 16 de maig: Beatriz Rodríguez Satizábal

- Dijous 23 de maig: Martín Monsalve Zanatti

- Dijous 30 de maig: David Marcilhacy

- Dijous 6 de juny: Rajiv Maher

Si estàs interessat o interessada, posa't en contacte en iuesal@ua.es

08/04/2019
Visita de professors de l'Institut al Tecnològic d'Antioquia-IU Medellín (TdeA)

Els professors del IUESAL Roque Moreno Fonseret (Director), Javier Vidal Olivares (secretari), José Manuel Canales Aliende, Mª Ángeles Martínez Ruiz, Antonio Martínez Puche, Francisco Sevillano Calero, Pedro Payá López, Guillermo Bernabeu Pastor i Juan Manuel García Chamizo visiten a les i els doctorands del Tecnològic d'Antioquia-IU Medellín (Colòmbia), així com el foment de relacions entre ambdues institucions.

 

08/04/2019
Visita de l'Ambaixador de Cuba al IUESAL

El divendres 5 d'abril rebem la visita en el IUESAL de l'Ambaixador de Cuba a Espanya, el Sr. Gustavo Machín, després de la visita a les instal·lacions i una fructífera reunió hem acordat col·laborar en activitats acadèmiques i d'investigació conjuntes.

 

03/04/2019
Web Doctorat Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina

 

Es posa en funcionament la nova pàgina Web del nostre programa de doctorat en "Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina"

 

 

28/03/2019
Visita institucional amb Ministre d'Agricultura d'Equador

El nostre Director, Roque Moreno, i el nostre investigador, Daniel Gómez, han sigut rebuts avui pel Ministre d'Agricultura d'Equador, don Xavier Llaç Guerrer, i el Viceministre de Desenvolupament Rural, don Hector Romero. Intensa jornada de treball on han participat també don Francisco Chiriboga, president de l'Associació Holstein Equador, i don Rodrigo Gómez de la Torre, President de la Càmera d'Agricultura. Construint futur a través del cooperativisme amb la participació d'Universitat, Empresa, Societat i Govern.

 

 

25/03/2019
Relacions institucionals entre UA i UNIVALLE

La Universitat d'Alacant i la Universitat del Valle (Colòmbia) van estrènyer llaços de cooperació per a la investigació, formació posgradual i la mobilitat estudiantil i profesoral entre les dues institucions.

https://www.youtube.com/watch?v=ei584crileE&feature=youtu.be

 

26/04/2017
Roque Moreno pren possessió com a director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Roque Moreno Fonseret, ha sigut nomenat  director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina. L'Institut naix amb una vocació de transversalitat i interdisciplinaritat, en la qual s'integren des de les Ciències Socials fins a les Humanitats i àrees específiques de les Ciències Experimentals. De la mateixa manera es planteja créixer i desenvolupar-se aportant millores substancials en les activitats de recerca acadèmica i de transferència de coneixement al conjunt de la societat i de la pròpia Universitat d'Alacant en la qual s'insereix.

23/03/2017
Relacions amb la Universitat d'Entreríos (Argentina)

El Secretari de l'Institut, Javier Vidal Olivares juntament amb el degà i responsables de Recerca, Postgrau i Relacions Institucionals de la Facultat d'Economia de la Universitat d'Entreríos (Argentina), han mantingut una reunió de treball a Buenos Aires per a concretar acords de col·laboració en recerca i docència entre ambdues institucions.

10/03/2017
Guillermo Bernabeu acreditat professor de l'EOI

El professor Guillermo Bernabeu Pastor, membre de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina, ha sigut acreditat com a professor de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), on imparteix el Mòdul 4 del Màster en Planificació i Gestió de l'Ensenyament: Disseny Curricular (en línia).

08/03/2017
Visita de professors de la Universitat d'El Salvador

Els professors de la Universitat d'El Salvador, Janet Bulnes, Coordinadora de la Secretaria de Relacions Nacionals i Internacionals i Deysi Renderos, de la Facultat de Ciències Econòmiques, al costat de Galileu Romero, Gestor d'Investigació, han visitat avui les instal·lacions del nostre Institut, i han mantingut reunions per a portar avant acords de divers tipus per a impulsar la nostra col·laboració en matèria de docència i investigació, així com en altres àmbits acadèmics.

17/01/2017
Aprovació Programa de Doctorat pel Consell de Govern

En la reunió del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant celebrada el passat dia 16 de desembre de 2016 es va acordar per unanimitat l'aprovació del Programa de Doctorat d'Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

Aquest programa de doctorat ha sigut dissenyat i serà coordinat per l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina i, després de la seua aprovació per les agències corresponents, s'impartirà a partir del curs 2017-2018. Per a més informació veure el document.

17/01/2017
Reunió UNHEVAL d'Huánuco (Perú)

Reunió de l'adreça de l'Institut amb la delegació de la Universitat Nacional Hermilio Valdizán (UNHEVAL) d'Huánuco (Perú), encapçalada pel Vicerector Acadèmic Ewer Portocarrero Merino.

La UNHEVAL consta de 14 facultats que alberguen 21 escoles professionals, una bona part d'elles centrades en diferents àrees de les ciències socials. En la reunió s'han explorat possibles línies de col·laboració en els àmbits docents i d'investigació.

 

Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina


Universitat d'Alacant
Edifici Polivalent III, planta baixa
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9395

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/IuesalSecre?lang=es

Facebook: https://www.facebook.com/iuesalUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464