Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

12/12/2019
Seminari d'Empreses Familiars a Amèrica Llatina de mà de Julio Tascón

Universitat d'Alacant

Dia: 12 de desembre de 2019

Lloc: Sala Multimèdia de l'Edif. Polivalent III

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) organitza "Les inversions directes dels EUA en el sud d'Europa i les seues implicacions per a Amèrica Llatina (1966-2014)", que impartirà el Prof. Julio Tascón de la Universitat d'Oviedo i Institut Universitari Europeu, Florència

 

10/12/2019
Premi Drago 2019

Les professores de IUESAL Victoria Tur-Viñes i Carmen López-Sánchez han sigut premiades amb el Premi Drago 2019 a la citació obtinguda per l'article Tur-Viñes, V., López-Sánchez, C., García del Castell Rodríguez, J. A., López Ornelas, M., Monserrat-Gauchi, J., & Quiles-Soler, M. C. (2014). Especialització i revistes acadèmiques espanyoles de Comunicació. http://doi.org/dgmk. El text explora el posicionament de les revistes i la seua especialització temàtica. El premi l'atorga Revista Llatina de Comunicació Social.

 

10/12/2019
Visita del viceministre de Desenvolupament Rural de l'Equador al IUESAL

El viceministre de Desenvolupament Rural de l'Equador, Héctor Romero, de visita la Universdidad d'Alacant de la mà de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina per a establir línies de cooperació en el camp de l'agricultura

10/12/2019
XXIV Congrés Llatinoamericà d'Administració per al Desenvolupament (CLAD)

Els dies 12 al 15 de novembre es va celebrar el XXIV Congrés Llatinoamericà d'Administració per al Desenvolupament (CLAD) a Buenos Aires, i van assistir els professors José Manuel Canales Aliende i Vicente Benito Gil representant al IUESAL, on van mantenir reunions amb Pedro Medellín el director de l'ESAP a Colòmbia i amb Óscar Oslak, dues dels grans acadèmics i teòrics de l'Administració Pública a Amèrica Llatina.

10/12/2019
IX Congrés Internacional de Coneixement i Innovació - CiKi 2019

Els dies 7 i 8 de novembre van assistir a l'IX Congrés Internacional de Coneixement i Innovació - CiKi 2019 a Porto Alegre (el Brasil), els membres del IUESAL i membres del Grup d'Investigació del projecte REDUIs, Guillermo Bernabeu i Vicente Benito Gil, on van presentar les estratègies de vinculació de Quàdruple Hèlice.

 

08/11/2019
Calendari d'Activitats Específiques Obligatòries del PD

Des de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina es van a realitzar les activitats específiques obligatòries del nostre porgrama de doctorat "Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina"

Aquestes activitats es realitzaran tant de manera presencial com a en línia.

 

07/11/2019
Convocatòria de Pràctiques Extracurriculars en IUESAL 2019

S'ha publicat en el BOUA la Convocatòria per a la realització d'unes pràctiques extracurriculares becades en l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina de la UA.

Consulta les bases i si t'interesa, presenta la teua sol·licitud a través de l'E-administració en UACloud (E-Administració>Tràmits>Generals>Instància genèrica), tens de termini fins al dia 13 de novembre de 2019.

Pots consultar l'estat de la convocatòria ací.

 

01/10/2019
Seminaris en el IUESAL

Universitat d'Alacant

Dies: 7-8 d'octubre de 2019 d'11-12 hores

Lloc: Sala Multimèdia del IUESAL (localització ací)

 

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) organitza 2 seminaris per part de Mariel Verónica Massé Magaña de la Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic. Els títols dels seminaris són:

1. Megaproyectos turístics a Mèxic; entre la sustentabilitat i insustentabilidad. Dilluns 7 d'octubre
2.
A. L'Estat i els megaproyectos turístics a Mèxic. El cas de Cap Pulmo, Baixa Califòrnia Sud, México. Dimarts 8 d'octubre
B. Megaproyectos turístics i comunitats locals: desterritorialización i efectes ambientals en Nou Vallarta, Mèxic.
28/05/2019
Visita de Fernando Daniels al IUESAL

El pròxim divendres 31 de maig ens visita Fernando Daniels Cardoso, Coordinador del Projecte REDUiS (CYTED), projecte del que formen part investigadors de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

 

08/04/2019
Visita de professors de l'Institut al Tecnològic d'Antioquia-IU Medellín (TdeA)

Els professors del IUESAL Roque Moreno Fonseret (Director), Javier Vidal Olivares (secretari), José Manuel Canales Aliende, Mª Ángeles Martínez Ruiz, Antonio Martínez Puche, Francisco Sevillano Calero, Pedro Payá López, Guillermo Bernabeu Pastor i Juan Manuel García Chamizo visiten a les i els doctorands del Tecnològic d'Antioquia-IU Medellín (Colòmbia), així com el foment de relacions entre ambdues institucions.

 

25/03/2019
Relacions institucionals entre UA i UNIVALLE

La Universitat d'Alacant i la Universitat del Valle (Colòmbia) van estrènyer llaços de cooperació per a la investigació, formació posgradual i la mobilitat estudiantil i profesoral entre les dues institucions.

https://www.youtube.com/watch?v=ei584crileE&feature=youtu.be

 

26/04/2017
Roque Moreno pren possessió com a director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Roque Moreno Fonseret, ha sigut nomenat  director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina. L'Institut naix amb una vocació de transversalitat i interdisciplinaritat, en la qual s'integren des de les Ciències Socials fins a les Humanitats i àrees específiques de les Ciències Experimentals. De la mateixa manera es planteja créixer i desenvolupar-se aportant millores substancials en les activitats de recerca acadèmica i de transferència de coneixement al conjunt de la societat i de la pròpia Universitat d'Alacant en la qual s'insereix.

17/01/2017
Aprovació Programa de Doctorat pel Consell de Govern

En la reunió del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant celebrada el passat dia 16 de desembre de 2016 es va acordar per unanimitat l'aprovació del Programa de Doctorat d'Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

Aquest programa de doctorat ha sigut dissenyat i serà coordinat per l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina i, després de la seua aprovació per les agències corresponents, s'impartirà a partir del curs 2017-2018. Per a més informació veure el document.

 

Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina


Universitat d'Alacant
Edifici Polivalent III, planta baixa
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9395

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/IuesalSecre?lang=es

Facebook: https://www.facebook.com/iuesalUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464