Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

03/10/2018
Estada predoctoral en el IUESAL d'alumnes de doctorat de la UCE

Estada predoctoral en l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina dels professors Franklin Latorre, Xavier Silva, Franklin Cumbal i Javier Morillo de la Universitat Central d'Equador (UCE)

03/10/2018
Estada investigadora en el IUESAL de Yeniffer Camargo

Comença la seua estada docent en l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina de la investigadora Yennifer Camargo Bonilla de la Universitat Autònoma de Zacatecas (Mèxic). Els seus tutors de recerca són els professors d'Econòmiques Dr. Javier Vidal i el Dr. Josep-Antoni Ybarra, tots dos membres del IUESAL.

 

03/10/2018
José Manuel Canales Aliende nomenat en el Grup Permanent d'Administració Pública Llatinoamericà

El professor José Manuel Canales Aliende, membre de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina, ha sigut nomenat membre i representant d'Espanya en el Grup Permanent d'Administració Pública Llatinoamericà de l'Institut Internacional de Ciències Administratives de l'Organització Internacional Especialitzada de l'ONU, amb seu a Brussel·les.

14/09/2018
PREINSCRIPCIÓ DOCTORAT PER A ALUMNES DE NOU INGRÉS: Del 15 al 30 de setembre de 2018

Si tens interès a matricular-te en el nostre programa de doctorat en "Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina", ara és el moment. Tens de termini del 15 al 30 de setembre.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres (iuesal@ua.es)

 

01/08/2018
Fi estada de recerca

Ahir 31 de juliol va finalitzar l'estada de recerca de Lynda Judith González Ramírez, una estudiant de Dret en la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, que ha realitzat un estudi comparatiu dels sistemes judicials entre Espanya i Mèxic, tutelat pel professor Dr. Juan Rosa Moreno, membre d'aquest institut.

 

11/07/2018
Taula Redona: "Postconflicto i Pau a Colòmbia"

Aquesta vesprada a les 18:00 hores en la Seu Universitària "Ciutat d'Alacant", c/ Ramón y Cajal, es va a dur a terme la Taula Redona: "Postconflicto i Pau a Colòmbia".

Intervindran com a ponents els docents de la Universitat del Valle, Cali (Colòmbia): D. Adolfo A. Álvarez Rodríguez, Director Programa Institucional de Paz Univalle, D. Jorge Enrique Arias Calderón, Director Postgraus en Administració Pública, Sra. Raquel Ceballos Molano, Directora línia recerca Legislació i Politicas Publiques, Sra. Lyda Teresa Cordoba Clots, Docent Estudiant de doctorat Administració i D. José Fernando Sánchez Salcedo, Director del Centre de Recerques Soci-econòmiques.

Modera: D. José Manuel Canales Aliende, Catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la UA.

21/03/2018
Visita del Tecnològic d'Antioquia (TdeA-Medellín) al IUESAL

El dimarts 20 de març hem rebut la visita del rector del Tecnològic d'Antioquia (TdeA), Lorenzo Portocarrero, al costat de la directora d'internacionalització, Carolina Franco Arroyave al IUESAL. S'ha signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions centrat en l'àmbit de la docència, la recerca i les activitats culturals. L'acord ha sigut rubricat pel rector de la UA, Manuel Palomar i el rector del Tecnològic d'Antioquia, Lorenzo Portocarrero.

El conveni permet a la Universitat d'Alacant reforçar la seua presència a Llatinoamèrica a través de diferents acords que ja ha subscrit. En concret, l'acord que s'ha segellat aquest dimarts amb la universitat colombiana preveu l'intercanvi d'investigadors, personal docent i estudiants, així com la creació de titulacions conjuntes, diplomatures o màsters. També arreplega la possibilitat de realitzar de projectes de recerca, activitats docents coordinades.

 

19/05/2017
Visita a l'Institut d'Iberoamèrica de la Universitat de Salamanca

El nostre Secretari Acadèmic Javier Vidal amb Mercedes García Montero, Directora de l'Institut d'Iberoamèrica de la Universitat de Salamanca en els actes commemoratius dels 25 anys de funcionament de l'Institut.

26/04/2017
Roque Moreno pren possessió com a director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Roque Moreno Fonseret, ha sigut nomenat  director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina. L'Institut naix amb una vocació de transversalitat i interdisciplinaritat, en la qual s'integren des de les Ciències Socials fins a les Humanitats i àrees específiques de les Ciències Experimentals. De la mateixa manera es planteja créixer i desenvolupar-se aportant millores substancials en les activitats de recerca acadèmica i de transferència de coneixement al conjunt de la societat i de la pròpia Universitat d'Alacant en la qual s'insereix.

04/04/2017
Visita de professors de l'Institut a la Universitat Tecnològica d'El Salvador

Els professors Javier Vidal Olivares (secretari), Roque Moreno Fonseret (Director), Carmen López Sánchez, Blanca Ruth Orantes (Directora de Relacions Internacionals de la UTEC), Antonio Martínez Puche, Guillermo Bernabeu Pastor i Juan Manuel García Chamizo visiten als doctorants de la Universitat Tecnològica d'El Salvador.

23/03/2017
Relacions amb la Universitat d'Entreríos (Argentina)

El Secretari de l'Institut, Javier Vidal Olivares juntament amb el degà i responsables de Recerca, Postgrau i Relacions Institucionals de la Facultat d'Economia de la Universitat d'Entreríos (Argentina), han mantingut una reunió de treball a Buenos Aires per a concretar acords de col·laboració en recerca i docència entre ambdues institucions.

10/03/2017
Guillermo Bernabeu acreditat professor de l'EOI

El professor Guillermo Bernabeu Pastor, membre de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina, ha sigut acreditat com a professor de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), on imparteix el Mòdul 4 del Màster en Planificació i Gestió de l'Ensenyament: Disseny Curricular (en línia).

08/03/2017
Visita de professors de la Universitat d'El Salvador

Els professors de la Universitat d'El Salvador, Janet Bulnes, Coordinadora de la Secretaria de Relacions Nacionals i Internacionals i Deysi Renderos, de la Facultat de Ciències Econòmiques, al costat de Galileu Romero, Gestor d'Investigació, han visitat avui les instal·lacions del nostre Institut, i han mantingut reunions per a portar avant acords de divers tipus per a impulsar la nostra col·laboració en matèria de docència i investigació, així com en altres àmbits acadèmics.

17/01/2017
Aprovació Programa de Doctorat pel Consell de Govern

En la reunió del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant celebrada el passat dia 16 de desembre de 2016 es va acordar per unanimitat l'aprovació del Programa de Doctorat d'Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

Aquest programa de doctorat ha sigut dissenyat i serà coordinat per l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina i, després de la seua aprovació per les agències corresponents, s'impartirà a partir del curs 2017-2018. Per a més informació veure el document.

17/01/2017
Reunió UNHEVAL d'Huánuco (Perú)

Reunió de l'adreça de l'Institut amb la delegació de la Universitat Nacional Hermilio Valdizán (UNHEVAL) d'Huánuco (Perú), encapçalada pel Vicerector Acadèmic Ewer Portocarrero Merino.

La UNHEVAL consta de 14 facultats que alberguen 21 escoles professionals, una bona part d'elles centrades en diferents àrees de les ciències socials. En la reunió s'han explorat possibles línies de col·laboració en els àmbits docents i d'investigació.

 

Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina


Universitat d'Alacant
Edifici Polivalent III, planta baixa
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9395

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/IuesalSecre?lang=es

Facebook: https://www.facebook.com/iuesalUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464