Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

27/03/2018
III Seminari Internacional sobre Innovació Territorial i Emprenedoria

 

Agenda Videostraming

L'adreça per a conectarse: - 19/04/2018 de 09:30 a 14:30 hores                                                     -  19/04/2018 de 16:00 a 21:30 hores                                                          - 20/04/2018 de 09:30 a 14:30 hores

 

Universitat d'Alacant

Dies: 19 i 20 d'abril de 2018

Lloc: Saló d'Actes de l'edifici Germà Bernàcer (localització ací)

 

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) col·labora amb l'organització juntament amb el Departament de Geografia Humana del III SEMINARI INTERNACIONAL SOBRE INNOVACIÓ TERRITORIAL I EMPRENEDORIA. POLÍTIQUES DE DESENVOLUPAMENT RURAL, DESPOBLAMENT I ACTIVITATS PRODUCTIVES. REPTES I DESAFIAMENTS, la coordinació dels quals és a càrrec del professor i membre del IUESAL, Antonio Martínez Puche i Alberto Lorente Saiz, del Col·legi de Geògrafs de CV.

Si estàs interessat o interessada, has de preinscribirte i matricular-te del 26 de març al 18 d'abril, tots dos inclusivament, en el següent enllaç

La Secretària del IUESAL procedirà a revisar les sol·licituds de preinscripció i anirà validant-les per ordre cronològic, prioritzant a les persones que pertanyen a la Universitat d'Alacant. Una vegada confirmada l'admissió de la preinscripció, recibéis un correu electrònic amb les dates de matrícula que us hem assignat.

Per a fer la matrícula s'ha d'accedir a l'UACLOUD/Campus Virtual de la Universitat d'Alacant amb la següent identificació d'usuari:

  • Si ja eres alumna o alumne de la Universitat d'Alacant, utilitza les dades que tens com a alumne/a per a accedir a l'UACLOUD/Campus Virtual.
  • Si no eres alumne/a, les dades d'accés a l'UACLOUD t'arribaran  en el correu electrònic que introduir en el formulari de preinscripció.  Aquest compte de correu és totalment gratuït i per a conèixer el funcionamento es recomana visitar aquesta  web .

En el termini de 5 dies des de la formalització de la  matrícula, s'ha de presentar en la Secretària de l'institut (edifici Polivalent III) la següent documentació original :

- DNI

 

21/03/2018
Visita del Tecnològic d'Antioquia (TdeA-Medellín) al IUESAL

El dimarts 20 de març hem rebut la visita del rector del Tecnològic d'Antioquia (TdeA), Lorenzo Portocarrero, al costat de la directora d'internacionalització, Carolina Franco Arroyave al IUESAL. S'ha signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions centrat en l'àmbit de la docència, la recerca i les activitats culturals. L'acord ha sigut rubricat pel rector de la UA, Manuel Palomar i el rector del Tecnològic d'Antioquia, Lorenzo Portocarrero.

El conveni permet a la Universitat d'Alacant reforçar la seua presència a Llatinoamèrica a través de diferents acords que ja ha subscrit. En concret, l'acord que s'ha segellat aquest dimarts amb la universitat colombiana preveu l'intercanvi d'investigadors, personal docent i estudiants, així com la creació de titulacions conjuntes, diplomatures o màsters. També arreplega la possibilitat de realitzar de projectes de recerca, activitats docents coordinades.

 

22/01/2018
I Jornades d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

 

¡ÚLTIMA HORA!
La ponència prevista per al dijous 08 de març es cancel·la per motius de la vaga patronal.

Universitat d'Alacant

Inauguració: 5 de febrer de 2018, a càrrec de D. Ignacio Suárez Fernández-Coronado, Comissionat de l'Espai Iberoamericà del Coneixement - SEGIB

Clausura: 14 de març de 2018, a càrrec de D. Carlos Augusto Abicalil, Director de Educación, Ciencia y Cultura de la Organización de Estados Iberoamericanos

Resta de ponències, consultar  el programa

NOTA: La Sr. Rebeca Grynspan no podrà assistir a la seua ponència del dia 8 de febrer, per motius d'agenda.

Lloc: consultar  el programa

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) organitza les I Jornades d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina: "Els desafiaments d'Amèrica Llatina: una visió interdisciplinària", la direcció de l'estudi i coordinació és a càrrec de les professores i membres del IUESAL, Candelaria Saiz i Mª Luisa Rico.

Si estàs interessat o interessada, has de preinscribirte i matricular-te de l'1 al 16 de febrer, en el següent 

enllaç

En el formulari de preinscripció triar l'opció "JORNADES SOBRE ELS DESAFIAMENTS D'AMÈRICA LLATINA: UNA VISIÓ INTERDISCIPLINÀRIA" 

La Secretària del IUESAL procedirà a revisar les sol·licituds de preinscripció i anirà validant-les per ordre cronològic, prioritzant a les persones que pertanyen a la Universitat d'Alacant. Una vegada confirmada l'admissió de la preinscripció, recibéis un correu electrònic amb les dates de matrícula que us hem assignat.

Per a fer la matrícula s'ha d'accedir a l'UACLOUD/Campus Virtual de la Universitat d'Alacant amb la següent identificació d'usuari:

  • Si ja eres alumna o alumne de la Universitat d'Alacant, utilitza les dades que tens com a alumne/a per a accedir a l'UACLOUD/Campus Virtual.
  • Si no eres alumne/a, les dades d'accés a l'UACLOUD t'arribaran  en el correu electrònic que introduir en el formulari de preinscripció.  Aquest compte de correu és totalment gratuït i per a conèixer el funcionamento es recomana visitar aquesta  web .

En el termini de 5 dies des de la formalització de la  matrícula, s'ha de presentar en la Secretària del institut (edifici Polivalent III) la següent documentació original :

- DNI

 

10/11/2017
L'institut participa en el Congrés d'empreses Familiars d'El Salvador

 

El nostre Institut estarà el 13 i 14 de novembre en el Congrés d'empreses Familiars que organitza la Universitat Tecnològica d'El Salvador, amb les ponències convidades que impartirà el nostre Secretari Acadèmic, Javier Vidal, sobre:  Empreses familiars a Amèrica Llatina: llums i ombres i L'Èxit de les Empreses No Corporatives: els Grups Econòmics Familiars a Amèrica Llatina.

 

19/05/2017
Visita a l'Institut d'Iberoamèrica de la Universitat de Salamanca

El nostre Secretari Acadèmic Javier Vidal amb Mercedes García Montero, Directora de l'Institut d'Iberoamèrica de la Universitat de Salamanca en els actes commemoratius dels 25 anys de funcionament de l'Institut.

26/04/2017
Roque Moreno pren possessió com a director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Roque Moreno Fonseret, ha sigut nomenat  director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina. L'Institut naix amb una vocació de transversalitat i interdisciplinaritat, en la qual s'integren des de les Ciències Socials fins a les Humanitats i àrees específiques de les Ciències Experimentals. De la mateixa manera es planteja créixer i desenvolupar-se aportant millores substancials en les activitats de recerca acadèmica i de transferència de coneixement al conjunt de la societat i de la pròpia Universitat d'Alacant en la qual s'insereix.

04/04/2017
Visita de professors de l'Institut a la Universitat Tecnològica d'El Salvador

Els professors Javier Vidal Olivares (secretari), Roque Moreno Fonseret (Director), Carmen López Sánchez, Blanca Ruth Orantes (Directora de Relacions Internacionals de la UTEC), Antonio Martínez Puche, Guillermo Bernabeu Pastor i Juan Manuel García Chamizo visiten als doctorants de la Universitat Tecnològica d'El Salvador.

23/03/2017
Relacions amb la Universitat d'Entreríos (Argentina)

El Secretari de l'Institut, Javier Vidal Olivares juntament amb el degà i responsables de Recerca, Postgrau i Relacions Institucionals de la Facultat d'Economia de la Universitat d'Entreríos (Argentina), han mantingut una reunió de treball a Buenos Aires per a concretar acords de col·laboració en recerca i docència entre ambdues institucions.

10/03/2017
Guillermo Bernabeu acreditat professor de l'EOI

El professor Guillermo Bernabeu Pastor, membre de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina, ha sigut acreditat com a professor de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), on imparteix el Mòdul 4 del Màster en Planificació i Gestió de l'Ensenyament: Disseny Curricular (en línia).

08/03/2017
Visita de professors de la Universitat d'El Salvador

Els professors de la Universitat d'El Salvador, Janet Bulnes, Coordinadora de la Secretaria de Relacions Nacionals i Internacionals i Deysi Renderos, de la Facultat de Ciències Econòmiques, al costat de Galileu Romero, Gestor d'Investigació, han visitat avui les instal·lacions del nostre Institut, i han mantingut reunions per a portar avant acords de divers tipus per a impulsar la nostra col·laboració en matèria de docència i investigació, així com en altres àmbits acadèmics.

17/01/2017
Aprovació Programa de Doctorat pel Consell de Govern

En la reunió del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant celebrada el passat dia 16 de desembre de 2016 es va acordar per unanimitat l'aprovació del Programa de Doctorat d'Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

Aquest programa de doctorat ha sigut dissenyat i serà coordinat per l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina i, després de la seua aprovació per les agències corresponents, s'impartirà a partir del curs 2017-2018. Per a més informació veure el document.

17/01/2017
Reunió UNHEVAL d'Huánuco (Perú)

Reunió de l'adreça de l'Institut amb la delegació de la Universitat Nacional Hermilio Valdizán (UNHEVAL) d'Huánuco (Perú), encapçalada pel Vicerector Acadèmic Ewer Portocarrero Merino.

La UNHEVAL consta de 14 facultats que alberguen 21 escoles professionals, una bona part d'elles centrades en diferents àrees de les ciències socials. En la reunió s'han explorat possibles línies de col·laboració en els àmbits docents i d'investigació.

 

Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina


Universitat d'Alacant
Edifici Polivalent III, planta baixa
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9395

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/IuesalSecre?lang=es

Facebook: https://www.facebook.com/iuesalUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464