Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

22/01/2018
I Jornades d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

Universitat d'Alacant

Inauguració: 5 de febrer de 2018, a càrrec de D. Ignacio Suárez Fernández-Coronado, Comissionat de l'Espai Iberoamericà del Coneixement - SEGIB

Clausura: 14 de març de 2018, a càrrec de D. Carlos Augusto Abicalil, Director de Educación, Ciencia y Cultura de la Organización de Estados Iberoamericanos

Resta de ponències, consultar  el programa

NOTA: La Sr. Rebeca Grynspan no podrà assistir a la seua ponència del dia 8 de febrer, per motius d'agenda.

Lloc: consultar  el programa

L'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (IUESAL) organitza les I Jornades d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina: "Els desafiaments d'Amèrica Llatina: una visió interdisciplinària", la direcció de l'estudi i coordinació és a càrrec de les professores i membres del IUESAL, Candelaria Saiz i Mª Luisa Rico.

Si estàs interessat o interessada, has de preinscribirte i matricular-te de l'1 al 16 de febrer, en el següent enllaç

En el formulari de preinscripció triar l'opció "JORNADES SOBRE ELS DESAFIAMENTS D'AMÈRICA LLATINA: UNA VISIÓ INTERDISCIPLINÀRIA" 

La Secretària del IUESAL procedirà a revisar les sol·licituds de preinscripció i anirà validant-les per ordre cronològic, prioritzant a les persones que pertanyen a la Universitat d'Alacant. Una vegada confirmada l'admissió de la preinscripció, recibéis un correu electrònic amb les dates de matrícula que us hem assignat.

Per a fer la matrícula s'ha d'accedir a l'UACLOUD/Campus Virtual de la Universitat d'Alacant amb la següent identificació d'usuari:

  • Si ja eres alumna o alumne de la Universitat d'Alacant, utilitza les dades que tens com a alumne/a per a accedir a l'UACLOUD/Campus Virtual.
  • Si no eres alumne/a, les dades d'accés a l'UACLOUD t'arribaran  en el correu electrònic que introduir en el formulari de preinscripció.  Aquest compte de correu és totalment gratuït i per a conèixer el funcionamento es recomana visitar aquesta  web .

En el termini de 5 dies des de la formalització de la  matrícula, s'ha de presentar en la Secretària de Lengues (primera planta de l'edifici Germà Bernàcer) la següent documentació original :

- DNI

 

 

01/12/2017
Visita de professores de la Universitat del Valle (Cali, Colòmbia)

Les professores de la Universitat del Valle, Sra. Raquel Ceballos Molano, responsable de postgrau d'UNIVALLE i Sra. Lyda Teresa Còrdova Clots, politòloga d'UNIVALLE, van visitar ahir el nostre institut i van mantenir una reunió per a establir contactes de postgrau entre IUESAL i la Universitat del Valle.

 

 

10/11/2017
L'institut participa en el Congrés d'empreses Familiars d'El Salvador

 

El nostre Institut estarà el 13 i 14 de novembre en el Congrés d'empreses Familiars que organitza la Universitat Tecnològica d'El Salvador, amb les ponències convidades que impartirà el nostre Secretari Acadèmic, Javier Vidal, sobre:  Empreses familiars a Amèrica Llatina: llums i ombres i L'Èxit de les Empreses No Corporatives: els Grups Econòmics Familiars a Amèrica Llatina.

 

10/10/2017
Visita a Bolívia - setembre 2017

Durante el mes de septiembre nuestro director Roque Moreno Fonseret y el profesor de la UA Virgilio Candela Sevila, visitaron tierras biolivianas en el desarrollo del proyecto de cooperación internacional de un observatorio científico. Aprovecharon para realizar diversas visitas a varias instituciones como la Universidad Autónoma "Gabriel René Moreno" y entrevista con su rector, Benjamín Rosas, y con su responsable de Relaciones Internacionales, Armengol Vaca; visita a UNIFRANZ, Universidad Franz Tamayo, recibidos muy amablemente por Carlos Dandoub, Vicerrector Académico, Carlos Perrogon, director académico y Evelin Mendoza, directora de Posgrados; visita en la ciudad de Cochabamba a la Universidad Mayor de San Simón por su rector, Juan Ríos, y por María Esther Cortés, directora de Relaciones Internacionales; la Universidad del Valle se reunieron con su rector, Gonzalo Ruiz y su vicerrector, Diego Villegas; Red Interuniversitaria del Buen Vivir en la implementación del Observatorio de Investigación Científica desarrollada con la Oficina de Cooperación Internacional de la UA; también con Comité Ejecutivo de la Universidad Boliviana (CEUB) y con su secretario ejecutivo, Lucio Álvarez, entablando relaciones para la colaboración académica entre ambas instituciones en materia de postgrados; también con universidades que forman parte del CEUB: la Escuela Militar de Ingeniería y la Universidad Policial "Antonio José de Sucre" con una recepción por parte del general y rector D. Rommel Morón y de su eficiente directora nacional de Relaciones Internacionales, Dª Esther Coronel, en la Universidad militar, y de D. Hugo Javier Morales, Jefe de Policía y Rector de la Universidad Policial así como de su encantadora jefa de protocolo, Dª Pamela Cortez; a la Universidad Católica Boliviana "San Pablo" recibidos por Dª Paola Zapata, responsable de Relaciones Internacionales y D. Humberto Calderón, director de Programas Internacionales; y en la Universidad del Valle con una reunión con Roberto Casablanca, coordinador de Postgrados y con María Cristina Pol, directora académica. Y de nuevo en Santa Cruz, productiva reunión de trabajo con D. Emilio Gutiérrez Valdivia, director de la Facultad de Ciencias Económicas de la Universidad René Moreno.

 

10/10/2017
Visita a Colòmbia - setembre 2017

Durante el mes de septiembre nuestro director Roque Moreno Fonseret y el profesor de la UA Virgilio Candela Sevila, visitaron varias universidades colombianas, entre ellas el Tecnológico  Medellín-Antioquia Colombia, por su rector, D. Lorenzo Portocarrero y por Dña. Yuliana Gómez Zapata y por Dña. Ana María Serrano, directora y coordinadora de la linea en Gestión y Política Pública del Grupo de Investigación Observatorio Público, respectivamente; la Escuela de Gobierno y Políticas Públicas de la Universidad de Antioquia, con su vicerrector general, D. Álvaro Franco, su director, D. Carlos Sandoval y su directora de Postgrados, Dña. Sandra Durbai; la Universidad Cooperativa de Medellín de la mano de su director nacional de investigación, Leonardo Galindo y de su joven y dinámico staff docente; la Universidad de San Buenaventura-Cali con la visita el vicerrector académico D. Juan Carlos Flórez, su directora de Relaciones Institucionales, Olga Saavedra y el responsable de Programas Virtuales, Mario Correa también con el padre franciscano Fray Ernesto Londoño, rector de la Universidad; así como el Observatorio para la Paz.

Con intensas jornadas de trabajo, conferencias sobre Memoria Histórica y Justicia Transicional y concretando diferentes iniciativas académicas entre las instituciones.

 

 

19/05/2017
Visita a l'Institut d'Iberoamèrica de la Universitat de Salamanca

El nostre Secretari Acadèmic Javier Vidal amb Mercedes García Montero, Directora de l'Institut d'Iberoamèrica de la Universitat de Salamanca en els actes commemoratius dels 25 anys de funcionament de l'Institut.

26/04/2017
Roque Moreno pren possessió com a director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Roque Moreno Fonseret, ha sigut nomenat  director de l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina. L'Institut naix amb una vocació de transversalitat i interdisciplinaritat, en la qual s'integren des de les Ciències Socials fins a les Humanitats i àrees específiques de les Ciències Experimentals. De la mateixa manera es planteja créixer i desenvolupar-se aportant millores substancials en les activitats de recerca acadèmica i de transferència de coneixement al conjunt de la societat i de la pròpia Universitat d'Alacant en la qual s'insereix.

04/04/2017
Visita de professors de l'Institut a la Universitat Tecnològica d'El Salvador

Els professors Javier Vidal Olivares (secretari), Roque Moreno Fonseret (Director), Carmen López Sánchez, Blanca Ruth Orantes (Directora de Relacions Internacionals de la UTEC), Antonio Martínez Puche, Guillermo Bernabeu Pastor i Juan Manuel García Chamizo visiten als doctorants de la Universitat Tecnològica d'El Salvador.

23/03/2017
Relacions amb la Universitat d'Entreríos (Argentina)

El Secretari de l'Institut, Javier Vidal Olivares juntament amb el degà i responsables de Recerca, Postgrau i Relacions Institucionals de la Facultat d'Economia de la Universitat d'Entreríos (Argentina), han mantingut una reunió de treball a Buenos Aires per a concretar acords de col·laboració en recerca i docència entre ambdues institucions.

10/03/2017
Guillermo Bernabeu acreditat professor de l'EOI

El professor Guillermo Bernabeu Pastor, membre de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina, ha sigut acreditat com a professor de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), on imparteix el Mòdul 4 del Màster en Planificació i Gestió de l'Ensenyament: Disseny Curricular (en línia).

08/03/2017
Visita de professors de la Universitat d'El Salvador

Els professors de la Universitat d'El Salvador, Janet Bulnes, Coordinadora de la Secretaria de Relacions Nacionals i Internacionals i Deysi Renderos, de la Facultat de Ciències Econòmiques, al costat de Galileu Romero, Gestor d'Investigació, han visitat avui les instal·lacions del nostre Institut, i han mantingut reunions per a portar avant acords de divers tipus per a impulsar la nostra col·laboració en matèria de docència i investigació, així com en altres àmbits acadèmics.

17/01/2017
Aprovació Programa de Doctorat pel Consell de Govern

En la reunió del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant celebrada el passat dia 16 de desembre de 2016 es va acordar per unanimitat l'aprovació del Programa de Doctorat d'Humanitats i Estudis Socials d'Amèrica Llatina.

Aquest programa de doctorat ha sigut dissenyat i serà coordinat per l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina i, després de la seua aprovació per les agències corresponents, s'impartirà a partir del curs 2017-2018. Per a més informació veure el document.

17/01/2017
Reunió UNHEVAL d'Huánuco (Perú)

Reunió de l'adreça de l'Institut amb la delegació de la Universitat Nacional Hermilio Valdizán (UNHEVAL) d'Huánuco (Perú), encapçalada pel Vicerector Acadèmic Ewer Portocarrero Merino.

La UNHEVAL consta de 14 facultats que alberguen 21 escoles professionals, una bona part d'elles centrades en diferents àrees de les ciències socials. En la reunió s'han explorat possibles línies de col·laboració en els àmbits docents i d'investigació.

 

Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina


Universitat d'Alacant
Edifici Polivalent III, planta baixa
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9395

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/IuesalSecre?lang=es

Facebook: https://www.facebook.com/iuesalUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464